viernes, 16 de marzo de 2012

Breogán e unha torta de laranxa

Comezamos a nosa andadura por estes mundos dos blogues e seica tocoume inaugurar a min (Eva) as entradas que faremos a partir de xa. Así que sorte e alá imos! :)

Reunímonos en Breogán e como anfitriona elaborei o doce do día e mais a tisana. O doce foi unha loubada torta de laranxa, feita a partir dunha receita modificada de torta de mandarina. Aquí na foto podedes ver o aspecto final, apresentada cuns narcisos agoreiros de primaveira, e mais a deliciosa boneca que me regalou Cris a semana pasada. Falaremos dela nunha futura entrada, que ben a merece.  

 
TORTA DE LARANXA
Ingredientes:
- 4 ovos.
- 6 culleradas de manteiga.
- 80 gr. de azucre.
- 200 gr. de biscoitos secos.
- 2 culleradas de licor de laranxa.
- 100 gr. de nata líquida.
- 1 kg. de laranxas (4 pezas aproximadamente).
- Un pouco de fariña para o molde.

Preparación:
  1. Por unha banda, desfacemos coas mans os biscoitos nun bol e engadímoslle unha clara de ovo, a nata, a manteiga e o licor. Remexemos o conxunto para que os biscoitos vaian chuchando e amolecendo un pedazo.
  2. Por outra, batemos o resto dos ovos co azucre ata que collan un punto de neve, e engadímoslle a pel raiada dunha laranxa e o zume de outras dúas. Botamos esta mestura no bol dos biscoitos. Batemos mecánicamente.
  3. Quecemos o forno uns dez minutos a 190º e entrementres untamos un molde duns 24 cm. non moi alto con manteiga e fariña para que non pegue a torta.
  4. Vertemos a mestura no molde e empregamos as outras dúas laranxas para decorar a torta.
  5. Metemos o molde no forno e deixámolo cociñar 45 minutos. Deixámolo enfriar, desmoldámolo, enpratámolo e xa está listo para xantar :)
TISANA
Mesturei té vermello, estruga (ortiga) e pasiflora. Endozamos cun pouco mel. Estaba moi boa! :)

CALCETA
Hoxe acaparou a xornada a posta en marcha do blogue, así que a calceta non foi protagonista. De tódolos xeitos tivemos un pedaciño para adicarlle ao novo proxecto de María. Unha bonita chaqueta de bebé da que falaremos noutra entrada. Tiñamos un "expediente X" ben interesante e fomos quen de solucionalo. Pero, como xa dixen, esta é outra historia e contarémola outro día. Por hoxe xa chegou.


Próxima reunión, mércores 21 de marzo en Mondego.
Apertas, saúde, amor, doces e calceta!

4 comentarios:

  1. Encántame esta primeira entrada, Eviña. Unha inauguración perfecta para docecalceta!!
    Bicos,
    María

    ResponderEliminar
  2. Que ben! :D
    Agora xa iremos entrenando a ver qué vai saíndo!

    ResponderEliminar